Összetevők(7 adag)
- 350 ml csirke alaplé
- 125 g rizottó rizs
- 125 g mozzarella, 12 részre vágva
- 100 g liszt
- 2 tojás, felverve
- 200 g zsemlemorzsa
- Só
- Bors
- Növényi olaj a sütéshez
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 516 kcal
- Zsír: 27 g
- Nátrium: 936 mg
- Szénhidrátok: 55 g
- Fehérje: 13 g
- Foszfor: 188 mg
- Kálium: 1,000 mg
- Folyadéktartalom: 85 ml
Elkészítés
Egy lábasban közepes lángon felforraljuk a csirke alaplevet. Hozzáadjuk a rizst, amit kis lángon kb. 20 percig főzünk, míg megpuhul. Szükség szerint vizet adunk hozzá. Megvárjuk, míg a rizs teljesen kihűl.
2 púpozott evőkanálnyi rizottót laposra nyomkodunk a kezünkben, a közepébe egy darab mozzarellát helyezünk, és körülötte golyóvá formázzuk a rizst. Ugyanígy golyókat formálunk a maradék rizsből és mozzarellából (12 golyó).
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba lisztet, egy másikba felvert tojást, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát teszünk. A lisztet sóval és borssal fűszerezzük.
A golyókat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. A felesleges zsemlemorzsát lerázogatjuk a golyókról, majd belehelyezzük őket a tepsibe. A tepsit kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.
Mély serpenyőbe (kb. 5 cm) növényi olajat teszünk, és felhevítjük 175 fokra. Óvatosan a forró olajba helyezünk 2-3 golyót, és 3-4 percig sütjük őket, amíg aranybarnák lesznek. Az elkészült golyókat kivesszük a serpenyőből, lecsepegtetjük, és papírtörlővel felitatjuk róluk a zsírt. A golyókat tartsuk melegen, míg mindegyik elkészül, majd azonnal tálaljuk.
Paradicsomszószt is tehetünk mellé. Jó étvágyat!