Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Suppli al telefono – olasz rizsgolyók

Suppli al telefono – olasz rizsgolyók

csm_Suppli_al_telefono_with_tomato_sauce_dialysis-recipes_03_1a9a958fed.jpg

Összetevők(7 adag)

  • 350 ml csirke alaplé
  • 125 g rizottó rizs
  • 125 g mozzarella, 12 részre vágva
  • 100 g liszt
  • 2 tojás, felverve
  • 200 g zsemlemorzsa
  • Bors
  • Növényi olaj a sütéshez

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 516 kcal
  • Zsír: 27 g
  • Nátrium: 936 mg
  • Szénhidrátok: 55 g
  • Fehérje: 13 g
  • Foszfor: 188 mg
  • Kálium: 1,000 mg
  • Folyadéktartalom: 85 ml

Elkészítés

Egy lábasban közepes lángon felforraljuk a csirke alaplevet. Hozzáadjuk a rizst, amit kis lángon kb. 20 percig főzünk, míg megpuhul. Szükség szerint vizet adunk hozzá. Megvárjuk, míg a rizs teljesen kihűl.

2 púpozott evőkanálnyi rizottót laposra nyomkodunk a kezünkben, a közepébe egy darab mozzarellát helyezünk, és körülötte golyóvá formázzuk a rizst. Ugyanígy golyókat formálunk a maradék rizsből és mozzarellából (12 golyó). 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba lisztet, egy másikba felvert tojást, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát teszünk. A lisztet sóval és borssal fűszerezzük.

A golyókat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. A felesleges zsemlemorzsát lerázogatjuk a golyókról, majd belehelyezzük őket a tepsibe. A tepsit kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.

Mély serpenyőbe (kb. 5 cm) növényi olajat teszünk, és felhevítjük 175 fokra. Óvatosan a forró olajba helyezünk 2-3 golyót, és 3-4 percig sütjük őket, amíg aranybarnák lesznek. Az elkészült golyókat kivesszük a serpenyőből, lecsepegtetjük, és papírtörlővel felitatjuk róluk a zsírt. A golyókat tartsuk melegen, míg mindegyik elkészül, majd azonnal tálaljuk.

Paradicsomszószt is tehetünk mellé. Jó étvágyat!